Last Badminton sebelum Ramadhan dan Buka Puasa euy….

 

Last Badminton sebelum Ramadhan dan Buka Puasa euy….
by Supriadi (TOA-nya IATMI-KL)

Bapak2x, Ibu2x, Mas2x dan Mbak2x sekalean….
Hari Sabtu pagi (23 Sept 2006) kemarin barangkali hari yang paling ‘heboh’ di lapangan badminton Kg Warisan. Pagi itu saya dan Pak Ketua menyangka hanya akan memakai satu lapangan saja, karena biasanya yang datang sekitar 6-8 orang saja. Ternyata yang datang sampai 15 orang. Bener2x kejutan buat Pak Ketua dan saya juga. Kejutan yg menyenangkan tentunya…

Meskipun yg datang nggak semuanya main badminton, namun celetuk-celetukan yang mereka lakukan dipinggir lapangan memang betul2x ‘menganggu’ konsentrasi saya khususnya…. Akhirnya pertama kali saya dan Pak Fauzi harus mengakui keunggulan pasangan Pak Trigunadi/Mas Bevi dg skor 17-18. Sudah bisa bayangkan betapa sumringahnya wajah Om Danu yg memang senang liat saya dan Pak Fauzi kalah, hehehe…Terima kasih juga kepada Pak Trigunadi yang sudah mengajarkan saya menjadi ‘pria terhebat’, hehehe…
Hari itu juga kita kedatangan dua tamu istimewa, yang satu dari Jakarta, Om Shofiyuddin yang menyengajakan datang ke Kg Warisan utk bersilaturahmi (dan dismesh) hahaha…serta Om Gunawan Taslim, yang datang dgn style seperti pelatih badminton Indonesia. Mau tahu ucapan Om Morry ketemu Om Gunawan? Om Gunawan orang Manado, ya? hahaha…..It was fun!

Pak Rias juga datang tapi sudah berpakaian lengkap mo pergi belanja barang2x utk buka puasa….yang jelas parfum-nya itu memang wangi banget, hahaha…
Tidak lupa juga , Om Rovicky yang selalu datang dan kali ini doi nggak bawa raket, tapi bawa kameranya (yang berat itu) serta jepret2x teman2x yg sdg ‘off guard’
Acara badminton Kg Warisan itu diakhiri dgn bersalaman dan mohon maaf lahir dan batin atas semua kekhilafan yang pernah kita lakukan. Kekhilafan itu mungkin berupa: nggak sengaja nyemesh teman sendiri, ngeledekin Om Danu, celetukan Pujiyono dst-dst. Insya Allah, mulai 1st Ramadhan semua sudah reset, 0-0. Amin.

Mengenai acara buka puasa bersama IATMI-KL, saya sempat ngobrol2x ama Mas Bevi, beliau menyatakan sudah ada yang mendaftar. Jadi kepada teman-teman semua, jangan zhalimi koordinator2x setiap tempat dengan terlambat mendaftar atau kudu nunggu tgl 27 Sept. Ingat lho, tidak ada batas antara orang yang dizhalimi dgn Allah, do’anya makbul !
Saya yakin doa para koordinator itu adalah semakin banyak yg mendaftar itu akan semakin bagus untuk kita semua, untuk silaturahmi kita, bener ‘kan?
Nah tunggu apa lagi?
Salam,
Supriadi






Comments

It’s that time of the year again

That time of the year when your head is buried in a seed catalogue, deciding what to grow next year.
I still have no idea where I am going to be living next year so I will be container growing again. This limits me but I will still be growing potatoes. I have kept about 30 small potatoes from this year’s crop, as seeds for next year. That will save me having to buy any more seed potatoes.
I eat a lot of onions and shallots so they’ll be on the list. Onions will have to be planted within the next couple of weeks, if I am to get big bulbs next autumn. As long as I travel to my new destination afore spring then I can keep the onion seedlings in seed trays until then. Shallots can be sown next year.
My salad greens can be grown from spring onwards, as they are relatively fast growers and don’t need to be grown until I have moved.
Other than that, I won’t be growing anything that takes up a lot of space or has deep roots and can’t be container grown. I need mobile vegetables that can be moved around in a trailer when it is time to move.






Comments

Sindikasi Buletin Spektrum

Teknologi internet sudah sedemikian canggihnya, sehingga terus berkembang setiap saat – boleh dikatakan bertambah canggih setiap detiknya. Salah satu teknologi web yang sangat berpengaruh dalam teknologi publikasi adalah sindikasi web. Sebelumnya hanya publikasi-publikasi besar seperti Reuters, The New York Times, Time atau Newsweek yang bisa membuat sindikasi seperti itu. Namun, dengan bertambah canggihnya teknologi sindikasi web, Buletin Spektrum ini pun sudah dapat disindikasikan, gratis lagi. Teknologi sindikasi web ini bahkan belum bisa dilakukan oleh media besar di Indonesia, seperti Kompas, Tempo atau pun Detik

 

Apa sebenarnya sindikasi web tersebut? Sindikasi web memungkinkan untuk men-share content dari publikasi ke halaman web lainnya. Contoh yang gampang adalah apabila anda mempunyai account di Yahoo, MSN atau Google, maka anda akan dapat dengan mudah mensindikasikan content dari Buletin Spektrum dalam halaman My Yahoo, Google atau My MSN anda. Seperti halnya anda bisa membaca sindikasi web dari Reuters, The New York Times, Time atau Newsweek dalam halaman My Yahoo, Google, atau My MSN.
Dengan demikian, untuk mengetahui artikel terbaru dalam Buletin Spektrum, anda tidak perlu mengunjungi website ,  tetapi hanya dengan mengunjungi halaman My Yahoo, My MSN atau Google. Tentunya anda harus mensindikasikan content Buletin Spektrum terlebih dahulu.

Apakah begitu rumit mensindikasikan content Buletin Spektrum? Sebenarnya mudah sekali, di side bar sebelah kanan terlihat ada ikon +My Yahoo, +My MSN dan Add to Google. Anda tinggal memilih mana yang akan disindikasikan, dan klik ikon tersebut. Dan anda akan dibawa masuk dalam akoun anda dalam masing-masing website, dan voila…… Buletin Spektrum sudah terpampang di My Yahoo, My MSN atau Google anda.

Bila anda sudah relatif canggih menggunakan internet, anda bisa menambahkan content Buletin Spektrum dengan menulis XML atau Atom. Misalkan anda membuka personalized Google anda, dan tinggal Add Content, lalu ketik Atom page tersebut. Begitu juga dengan My Yahoo. Bila ada newsreader yang masih belum bisa menerima XML page tersebut, jangan khawatir, karena anda masih bisa menggunakan feedburner Buletin Spektrum yang terdapat dalam:

Kalau anda kurang puas hati dengan ketiga personalized website tersebut, anda bisa menggunakan newsreader lainnya seperti PLUCK, Sub Bloglines, Newsgator, Rojo, Podnova atau yang lainnya. Tapi sudahlah, itu bikin pusing aja. Jadi, selamat bersindikasi, dan anda bisa menjadi pionir atau pelopor web sindikasi berita.

artikel bahasa indonesia lainnya di sini






Comments

Good Eating Habits for Kids

You are probably well aware that obesity in children is rocketing not just in America but all over the world. The combination of video Healthy Eatinggames and unhealthy foods is turning our kids into real unhealthy people. All they want to do is sit down and play on their Playstation or Xbox and don’t play sports or ride their bikes anymore. Of course this isn’t true about every child but it certainly does some a lot of them up.

But, by introducing good eating habits for kids you can prevent them from putting on extra weight that might be really harmful to their overall health. Here are some important tips that you can use today:

#1 – Remove the Fast Food

There’s no doubt about it that fast food does have its advantages. It is quick to buy and there’s no cooking or preparation required. But the majority of fast food is high in calories and high in fat content. The same can be said of many ready made meals, like the ones that take just 3 minutes in a microwave. There is no substitute for healthy food, so you should find the time to cook for your child at least 3-4 times a week. This way you can be sure they are eating healthy at least some of the time.

#2 – Limit Their Game Time

If your child comes home from school and just sits and plays games all night, this will do nothing for their health. What you need to do is limit the amount of time they play games and get them to go outside and do some sort of exercise. It can be as simple as riding their bike or even taking the dog for a walk. Just get them up and out of the house. Plus this can give you some nice alone time too!

Good eating habits for kids are something you really should instil into your child. Make sure they eat several healthy meals a week and get them to do some exercise. This will see that they don’t put on any extra weight that is not only harmful to them but will also avoid them being called names at school.

Drawing for Kids Video – YouTube watch here

Comments

Jangan Cela Anak Anda

Tidak ada seorangpun yang suka dicela, termasuk anak anda. Sebaiknya anda berhati-hati saat mencela si kecil, meskipun celaan itu anda sampaikan dengan nada dan situasi bercanda. Dalam buku What To Expect The Toddler Years dituliskan bahwa tidak semua anak bisa menerima celaan sebagai sebuah sindiran yang lucu. Perhatikanlah selalu reaksi si kecil terhadap celaan anda. Jika anak anda adalah seorang yang sensitif, ia mungkin akan merasa sangat tidak nyaman dan menunjukkan tanda sedih atau marah. Berhentilah mencelanya sebelum hal ini terjadi.

Mengapa orang tua sebaiknya tidak mencela anaknya? Karena anak-anak belum bisa membedakan kiasan dengan makna sebenarnya. Contohnya, jika anda mengatakan bahwa anak anda mirip anjing dan kucing karena sedang bertengkar dengan saudara atau temannya, ia mungkin saja betul-betul membayangkan dirinya menjadi kucing sehingga ia pun merasa ketakutan. Selain itu, anak-anak juga belum dapat membedakan antara candaan atau humor dengan ejekan memalukan. Sehingga, meskipun anda sebenarnya bermaksud melucu, ia akan merasa rendah diri karena diejek. Anda tidak ingin hal ini terjadi kan? Ingatlah selalu bahwa anak anda sangat memerlukan kasih sayang tulus dari anda. baca juga  PLACENTA PREVIA

Comments

Just Another Monday

Today has been the typical Monday all day long it seems. I started my day off by oversleeping. Then I spent my time at work in one of those type hazes where you are there but in truth only in the physical sense. Still I survived it and that is all that matters. By all accounts for me Monday will be over in only a short while. Then it will be a new day and a chance to start over with Tuesday.

I have been gearing up for April. I have mentally figured out my word count limit for each post. I know it’s the best thing for me to do since I have a habit of writing like I talk…a lot! So I have placed on my self a limit of 750 words each day. That gives me a little wiggle room on the days I feel chatty and at the same time it also gives everyone a chance to read fast and still be able to read the others who are also writing.

I was going to go with an underline theme of sorts. Maybe one that is a month of flash fiction or poetry. I decided that I would be limiting myself in the worse way. So instead I will sprinkle in a little bit of everything. I wanted to be able to show the different sides to my writing as well as have a little bit of something for everyone to read.
Well I need to go for now. I have set myself on a bit of a schedule and I am doing my best to keep to it as much as I can today. I hope everyone else is having a good Monday and a great week.

Comments

A Little Blog Spring Cleaning In Progess

I should be in bed sleeping or at least settling down with my three pages before I go to sleep. Instead I have been getting ready for the A to Z April Blogging Challenge 2011. This of course means making my blog life as well as my real life one as simple as possible. I hate to say it by reality was a little easier.

Outside the fact that I need to do a little bit basic house work that we all are guilty of neglecting I am good on the house work thing. That is the wonderful thing about just moving into a place. I have already done the hardcore stuff and will be good until summertime when I do my “Summer Blow Out Cleaning Spree” (I have decided that each season deserves their own G.I. party).

The blogging world is a bit harder. I did stage one tonight. In honor of A to Z April Blogging Challenge 2011(It’s not too late to sign up by the way. No pressure.)I changed my background with the ABC blocks that now can be seen. That wasn’t all that hard. The tough part was cutting down the blog list of all those I follow. I felt guilty about it but I knew it had to be done.

I combed through all the great blogs I have seen online over the last year and I did a mental thing similar to what one would do in real life. I labeled each one in one of three subjects: Can I learn from this blog? Does this blog entertain me? Or Is this a blog of a friend that I want to support writing wise?

After that was done I looked over all of those who had been writing in their blogs. If there hasn’t been a post since the New Year I dropped that blog. Not to be harsh but unless the writer had warned us all they were talking a break I felt it would be best to take them off the list.

So now I have gone from a little over a hundred blogs to forty-five. I will be setting up the new list on my sidebar tomorrow (In a couple hours by the time this is published). The whole point is very simple. I need to make room for those who are in the A to Z Challenge so I can read as many as possible and I want to be able to get to those blogs that get me through the day (I am hooked on Mean Girl Garageand Wait In The Van. I don’t want to miss a single post by either writers. Go check them both out to see what I mean but be warned they are both addictive with their views and humor).

So please bare with me. I am a work in progress. I should have everything together and polished (at least as much as I can be) by the end of the weekend. Thank you all for continuing to read my humble work and following me. It really fuels that inner muse that lurks within.

Comments